tisdag 19 maj 2009

THiz is Europa

Lyssnar på Frida Hyvönen och borde baka en kaka till körpicknicken i morgon. Jag har missat många rep, skämmes. Kollade på Krig och Fred med T i vardagsrummet, satt på golvet eftersom möbler försvinner här. Sover i soffan, den gick inte in i mitt rum så hallen är min nu.

Läste en notis i DN i skolcafeterian om nya godkända lagförslag i Italien angående illegal invandring. Papperslösa ska kunna dömas till böter på upp till 100 000 kronor. Den som hyr ut bostad till papperslösa riskerar upp till 3 års fängelse. "Berlusconi försvarar skärpningarna med att han inte vill se ett multietniskt Italien. Som en del i kampanjen vill han också inrätta särskilda "medborgarpatruller" som ska bistå polisen i jakten på främlingarna."

Läste en artikel i Forskning & Framsteg i skolbiblioteket om LVA - "layered voice analysis". En metod som utvecklades av ett israelsikt företag för att avslöja lögnare genom att analysera rösten under samtal. Två svenska forskare var mycket kritiska till metoden eftersom den ger så slumpmässiga svar. I London används redan LVA för att analysera rösterna hos de som ringer för att söka bostadsbidrag. Om de nya rutinerna där leder till besparingar så beror det enligt de svenska fonetikprofessorerna enbart på att lögner om att tekniken fungerar avskräcker människor som hade tänkt ljuga. Vems lögn är att föredra? George Orwell ringde och ville ha sin romanrekvisita tillbaka.

Inga kommentarer: