söndag 1 februari 2009

I´ll miss the playgrounds and the animals and digging up worms


MGMT - Time To Pretend
Tough Alliance - New Chance
Sonic Youth - No Queen Blues
The Human League - Almost Medieval
Cabaret Voltaire - Silent Command
The Fall - The Classical
Death from Above 1979 - Better Off Dead

I fredags var vi på väg till 44:an och fick med oss ett gäng utbytesstudenter från Konsthögskolan som inte hade någonstans att gå. Spanjoren slängde sig glatt in i kareoken med Staten och kapitalet. Det var en söt albanier med som jag skulle övertala att illustrera...nåt. En text. Vi tiggde cigg av en arg punkare och polishästar drog förbi. Han hade skinnhandskar och de är inkvarterade på Lidingö och har tråkigt där. Sa att han var född samma dag som Picasso men det kan va hittepå precis som att jag "är döpt efter Frida Kahlo".

Hörde ett så bra radioprogram igår, intervju med en kvinna som varit hemlös och småkriminell och hade ihop det med "landets värste kåkfarare". Hon skällde ut hemtjänsten som inte visste vad en fullmakt var och pratade illa om alla borgare som flyttat in på söder. Sen fyllde hon år och radiojournalisten kom in med tårta och sen kom hennes sambo och de kanske var grannar? Det var rart.

Jo,här: "Vid 14 års ålder rymmer hon med Cirkus Rolando och lär sig kasta kniv .Tio år senare umgås hon i Stockholms innekretsar. Femton år senare är hon uteliggare med en kniv i stöveln. Nu är hon 70 år och min granne. Kniven har hon kvar, den ligger innanför dörren. En dokumentär av Gertrud Larsson i samarbete med DI."

http://www.sr.se/cgi-bin/p1/kanalarkiv.asp?ProgramId=909&NrOfDaysInArchive=30


Nu ska jag ta tuben till Bromma och mata R:s katter och gos. Läser "Einsteins fru" på vägen, jättebra! Bättre än "Hundra procent fett" som jag var lite Jaha över.

Inga kommentarer: