torsdag 9 juni 2011

Gnäll

I modevärlden är det kreddigt att slänga sig med kulturella referenser. Jag har sett flera (mode/livsstils/pojknacks (haha)-bloggar som odlar någon slags bokporr, men då verkar det ibland handla mer om att fota snygga Penguinomslag bredvid den nya klänningen, än att faktiskt vara dedikerad själva LÄSNINGEN.

Ofta blir det så tydligt att det mest är en pose. På modenättidskriften Rodeo bloggades det nyligen om en klädkollektion som ska vara inspirerad av "boken ”La Pianiste” av Elfriede Jelinek". Inte för att vara petimäter (eller JO fan! förresten) men har man faktiskt läst romanen ifråga så borde man känna till att den har en tysk, och inte en fransk, originaltitel. Att basera sin KLÄDKOLLEKTION på en NOBELPRISVINNANDE författares roman som man inte ens läst och göra en YOUTUBEFILM av det hela för att MARKNADSFÖRA känns ju tyvärr så jävla 2011.

EDIT: Ja okej nu googlade jag runt lite och det visade sig att originaltiteln på Hanekes filmatisering av Jelineks roman heter "Le Pianiste" så det kan ju vara ett slarvfel. Men tendensen kvarstår.

2 kommentarer:

Tove Joanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tove Joanna sa...

Den givna kommentaren: http://youtu.be/aIaXpFXRJ_A (Att jag inte tänkte på det tidigare!)