lördag 8 maj 2010

Candy´s no good


Nya Brand verkar lovande, ser fram emot att läsa den. Gillar att de rippat filmtiteln "G som i gemenskap" som numrets tema.

Stekta ägg och kaffe och bomma rullade. Igår var vi på ett galleri på samma gata där man fick krypa ner i ett hål till källaren, trångt och trendigt, vår insmugglade öl. Hipsters i ett hål, kallas det, som K gissade på. Kvällen innan hängde jag med och såg Brian Jonestown Massacre på Magneten, som har flyttat. En hyvens spelning (yess de spelade Candy-låten) och sedan bjöd britten och greken på tomatshots och en svensk kille tipsade om nåt callcenterjöbb.

Från Copyriot-bloggen:

"Långtråkigheten kulminerar med “Anteckningar från ett taxifik” – en lika fin som händelselös text. Likt flera andra texter i Stinky har tillbringar åratal i byrålådan innan fanzinering kom till skott. Ludde skriver om sensommaren 1998, i en fas av nihilism förorsakad av intensivt supande, då han med sin vän Mika bestämde sig för att sitta kväll efter kväll på taxifiket Söderbönan i Hornstull för att skriva ner alla intryck och göra ett fanzine. De sitter där i två veckor, blaserat antecknande, tills fiket oväntat bommar igen för gott. Sen ligger texten orörd i tolv år, innan Stinky publicerar den helt oredigerat. Det är en hiskligt fin typ av Stockholmsdokumentation".



Jag missade sista ansökningsdagen till skrivarlinjen på Fridhem för andra året i rad. Grattis Fridhem!

Inga kommentarer: