tisdag 31 mars 2009

VHS-minnen


Tvättar bort tisdan med Philip Glass varvat med Merzbow varvat med Hanna Hirsch.

I en kartong i mitt rum ligger de två animerade filmer jag äger. "Galaxy Express 999" som är starkt filmminne från barndomen. Mamma köpte billiga anime-VHS på 80-talet, med skräniga dubbade röster, vi hade "Rai grottpojken", "Starzinger" och så "Galaxy". Vi saknade de sista episoderna, så hur det slutade är fortfarande höljt i dimma. Hittade Rai nånsin sin mamma? Det fruktansvärda gasmolnet som drar in över Tetzero, Meter och killen vars flickvän förvandlades till sten, kommer det förstöra allt? Får Tetzero sin mekaniska kropp? Ska avsluta det här nångång. Borde ladda ner Rai också.

Han finns på youtube ju.
http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=rai+grottpojken&aq=0&oq=rai+grott

Galaxy alltså.
"A street urchin named Tetsuro Hoshino desperately wants an indestructible machine body, giving him the ability to live forever and have the freedom that the unmechanized don't have. While machine bodies are impossibly expensive, they are supposedly given away for free on the planet Andromeda, the end of the line for the space train Galaxy Express 999" säger Wiki.

Det är så fint med tågen genom rymden. När jag flyttade till Stockholm lät tunnelbanan först som tågen i serien, haha. Typ när jag satte mig på röda linjen för att skaffa en mekanisk kropp i Mörby.

Den andra filmen i lådan är Pär Åhlins "Resan till Melonia" som jag har för mig att jag har sett i min barndoms luddiga dar. Jag minns bara en trollkarl och att nån sagt att filmen har nåtslags socialistiskt budskap och att den tydligen baseras på Shakespeares "Stormen". Borde se snart eller nångång.

Inga kommentarer: