måndag 17 mars 2008

Blötsnö



Jag var redo att sätta mig och söka sommarjobb idag, men loggade in på AMS-sidan och blev alldeles matt. Den är krångligare nu, sidan, och jag hade huvudvärk redan innan. Jag kan tänka mig det mesta, vadsomhelst, men pallar inte att skriva ihop ett CV just nu. Några fina personer jag känner ska troligen resa runt i Sydamerika i höst och jag funderar på hur det vore att följa med. Jag funderar i sedlar och då känns det ju avlägset. Men med ett heltidsjobb i sommar, så. Eller ska jag börja en utbildning?

Någonstans läste jag nyligen om nåt Kristina Lugn hade sagt, om att det är lyckligast att inte tänka så mycket på sig själv?
Såhär var det, "man blir mycket gladare om man inte tänker på sig själv hela tiden." WORD! Det är nog dags att lämna den kletiga självcentreringen i tamburen, ett tag.

Jag lyssnar på Ariel Pink och har ont i halsen. Jag har på mig en mellanstadiekofta med rosor och funderar på att läsa lite mer i den där kvinnoromanen, rätt fängslande. Just nu misslyckas huvudpersonen med att organisera strejk på sitt dagisjobb, och hennes förhållande till den stilige advokaten är ack så komplicerat.

T berättade att hon upptäckte något skrivet i blötsnön på fotbollsplanen här i Solberga, någon hade trampat fram ordet BAJSPORNOGRAFI i fyrametersbokstäver.

Jag visste inte om jag skulle posta en bild på dagens man Ariel eller dagens kvinna men Kristina får se sig slagen av tanig tjack-lo-fi från LA. Neuros likafullt. Jag borde verkligen sova nu eller först blötlägga ärter kanske.

Slutraderna ur talet Kristina Lugn höll när hon blev invald i Svenska Akademien:

"Trots att vi lever så kort tid hinner de flesta av oss vara med om så mycket att vi blir gengångare i vår egen tillvaro, om vi utvecklas rimligt mycket. Kärnan finns där, den som kanske kallas jaget, den som kanske kallas tomhet. Vad den än kallas är det konstigt att inte fler människor blir galna, därför att det vi kallar mognad, den så kallade verklighetsanpassningen, kräver av oss att vi avvisar vår känslighet. Det vi upplever som lycka är oftast en märkligt skicklig kombination av ömsesidiga missförstånd, ett lyckosamt kommunikationsfel."


Gates of ZION med Ariel är jättebra! Och Moya! Och Real Bad Liar. Fragmentet foreva osv osv.

Inga kommentarer: