tisdag 15 april 2008

Town Bloody Hall


Alltså, ska Rapport från en champagnehink vara det nya Rapport från en skurhink? Då vill jag inte vara med längre, som nån smart skrev angående om att den nya Hamlet har bakslick och stekarskjorta.. Moderaterna nya arbetarpartiet...Avdrag för städerska den nya feministiska reformen..

"Allt vi ärvt kommer att säljas ut" - Vapnet

Såg "Town Bloody Hall" på ABF idag! Väldigt bra. En bufflig (och rätt rolig) Norman Mailer representerar patriarkatet i en debatt med tre kända feminister, bla Germaine Greer (ännu roligare), i 70-talets New York. Grrreer underbar, bitsk. höll ett fint anförande om alternativ till Freuds teori om (det manliga) konstnärsegot. Andra kända feministas skymtar också förbi, Betty Friedan, Susan Sontag...

Ang. filmtiteln: Mailer anklagar Greer för hyckleri varpå hon snabbt svarar nåt i stil med "I can´t accept being called a hippocrite while sitting in the Town bloody Hall!"

Den efterföljande svenska nutida debatten hade inte riktigt samma underhållningsvärde, men för all del, det var en galen man som gastade om att "får bara de jävla feministerna prata härinne?" och "ni säljer bara ert kön,världen är ett HORHUS", han blev utbuad och lämnade till sist lokalen. Gudrun Schyman var driven som vanligt, en sossebrud raljerade något över vad hon kallade "identitespolitik" (läs: HBT-frågor),medan Athena Farrokhzad var bäst i klassen på intersektionalitet. Hon var nog bäst på det stora hela, men höll en rätt låg profil. Översättare av fransk litteratur, poet och aktivist!

Läste just att sista datum för högskoleansökningar har flyttats fram till på lördag! Ett tecken? Ska jag ändra mig? Ta tillbaka? Stuva om? En annan stad?

Inga kommentarer: